About Me

Mijn foto
Welcome! Thank you for visiting my weblog. I am Irene, Elisabeth Pouw, a Dutch blogger. As blogger I am connecting my readers with beauty, style, quality and craftsmanship in various subjects like interiordesign, architecture, haute couture, photography, art etc. I love decorating & bringing beauty and harmony into interiors. I created this blog to share my passion for decorating as well as the many other things which inspire me. From time to time I am also highlighting certain interior designers, decorators, architects, stylists, photographers etc. I hope you enjoy your visit. Feel free to give a comment on my blogs. I will react back as soon as possible. Best regards, Irene Pouw from Holland.

11 december 2022

Heerlijk muziekoptreden van de Wheelbarrowband in het Witte Kerkje, Wieringerwaard

 
Op 13 november 2022 vond er een muziekoptreden plaats van de Wheelbarrowband in het Witte Kerkje in Wieringerwaard. 
De Wheelbarrowband speelt Ierse en Schotse folkmuziek. Wat een heerlijk en gezellig optreden was dit, ik werd er blij van. Ik deel graag diverse foto's met u van hun optreden als ook twee You Tube muziekopnames. Al met al genoten van hun geweldige optreden! Onderaan treft u meer informatie aan over deze bijzondere band. 









Meer over de muziekband:
The Wheelbarrowband bestaat uit vijf gedreven muzikanten. De band is opgericht in de “The Irish Cottage” te Oude Niedorp (Noord-Holland). Rondom deze pub wonen enkele goede muzikanten met passie voor Ierse en Schotse folkmuziek. Samen met de zingende eigenaar van de pub werd de band geformeerd. Voor een repetitie stapelden de bandleden hun installatie en muziekinstrumenten in een kruiwagen (in het Engels ‘wheelbarrow”) en rolden die de pub in. En zo is de naam van de groep ontstaan. 

De folkband bestaat uit de muzikanten: Ed van Dijk accordeon, gitaar en zang Ron Bakker gitaar, mondorgel en zang Paul Moes zang en bodhran Bert Ootjers op de contrabas en de bevlogen Nicolaas Fiddleson op viool.


De band speelt allerlei Ierse en Schotse songs, nu eens vierstemmig, dan eens doorspekt met humor. Maar ook actuelere liedjes zijn bij hen in goede handen. Solozanger Paul, alias The Singing Landlord, heeft zijn heldere tenorstem ongetwijfeld geërfd van zijn grootvader Jules Moes. Jules vertolkte grote rollen in de Europese operahuizen. Uptempo nummers worden afgewisseld met langzame ballades en ook instrumentale nummers, genaamd jigs en reels, vullen het programma. Nummers van de Dubliners, Molly Mallone en The Wild Rover werden afgewisseld met de beroemde liedjes van Jimmy McCarthy, Bright Blue Rose en The Contender. Uit Schotland stonden nummers van de grote dichter Robert Burns op het programma en het bekende The Dark Island ontbrak  niet. Ook moderne nummers van de groep Skippinish stonden op het repertoire.

De Wheelbarrowband stond garant voor een optreden met sfeer en gezelligheid door een mooie mix van bekende en minder bekende nummers en de leuke praatjes tussendoor. De band trad eerder op in het kerkje van Valkoog, de Koogerkerk in Broek op Langedijk, Kasteel Radboud in Medemblik, maar ook op diverse festivals lieten zij zich horen. Ook speelt de band regelmatig in The Irish Cottage op het Verlaat in Oude Niedorp bij music-dinners en het jaarlijkse Burns Supper aldaar. Tevens maakt de band iedere twee jaar hun opwachting op het eiland Islay in Schotland om daar te spelen voor de restauratie van het kerkje in Portnahaven.

Note: De Stichting Vrienden rondom het Witte Kerkje in Wieringerwaard zet zich in voor het behoud van deze prachtige kerk. Mensen die de stichting hier bij willen steunen door bijvoorbeeld donateur te worden, zie hun website hieronder voor meer informatie.

Bedankt voor het lezen van deze blogpost.
Bronnen: WheelbarrowbandRegio NoordkopYOU TUBE en Witte Kerkje Wieringerwaard

Note: Deze foto's zijn met toestemming van de Wheelbarrowband geplaatst.
Fotografie: Irene Pouw Photography

Geen opmerkingen:

Een reactie posten