About Me

Mijn foto
Welcome! Thank you for visiting my weblog. I am Irene, Elisabeth Pouw, a Dutch blogger. As blogger I am connecting my readers with beauty, style, quality and craftsmanship in various subjects like interiordesign, architecture, haute couture, photography, art etc. I love decorating & bringing beauty and harmony into interiors. I created this blog to share my passion for decorating as well as the many other things which inspire me. From time to time I am also highlighting certain interior designers, decorators, architects, stylists, photographers etc. I hope you enjoy your visit. Feel free to give a comment on my blogs. I will react back as soon as possible. Best regards, Irene Pouw from Holland.

02 januari 2023

Interieur: Moderne & Stijlvolle keuken voor Culimaat door architect Jos van Zijl


Terwijl ik aan het googlen was op internet kwam ik via de website van HOOG.design deze prachtige, stijlvolle keuken tegen, ontworpen door Culimaat in samenwerking met architect Jos van Zijl. Wat een prachtige design keuken is! Ik neem u graag mee ........ zie de onderstaande foto's voor een impressie.  
In een groene gemeente met een rijke cultuurhistorie vonden de bewoners van deze mooie woning hun nieuwe thuis. De bestaande bungalow werd in samenwerking met architect Jos van Zijl grootschalig gerenoveerd en omgetoverd tot een prachtige woning met een frisse, moderne aanblik. Aan de buitenzijde resulteerde dit onder meer in een volledig nieuwe gevel en de integratie van diverse raampartijen. Ook het interieur ging op de schop. Binnen de bestaande structuur bedacht Jos een nieuwe indeling die vanaf het moment van binnentreden verrast. Op de begane grond vormt een multifunctionele kern de verbindende factor. Achter het monolithische uiterlijk gaan inventieve en unieke vondsten schuil.

Zo is de sublieme open keuken gesitueerd aan de achterzijde van de woning met uitkijk op de groene tuin. In samenwerking met ons werd deze ruimte ondergedompeld in een heerlijke woonsfeer, waarbij het samenspel van diverse hoogwaardige materialen een harmonieus en rustig beeld creëert. Dit project is een bijzondere samensmelting van visies en expertises dat toont hoe er door out-of-the box te denken binnen bestaande kaders een geheel nieuwe en verrassende woning tot stand is gekomen.


Het onmogelijke mogelijk maken
Aan de achterzijde doet het element van Smoaked Oak dienst als kastenwand van de luxe leefkeuken. In deze wand zijn hoogwaardige apparatuur, een koffiebar en een drankenkabinet geïntegreerd. Daarvoor is een eiland gepositioneerd met een marmeren werkblad waarvan de aders doorlopen in de kopse kanten. De rijke uitstraling van het materiaal harmoniseert op mooie wijze met het stoere liquid-metal dat is toegepast op de fronten van de kasten. De ton-sur-ton kleurstelling geeft de keuken een natuurlijk ogende en rustige uitstraling.

De door Jos bedachte opstelling van zowel de leefkeuken als de bijkeuken werd door ons gefinetuned en vertaald in een high-end realisatie. Jos: ‘’We werken al jarenlang samen. Er is een heel fijne klik tussen Culimaat en mij. We durven allebei buiten de gebaande paden te denken en gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Hierdoor ontstaan regelmatig unieke en vernieuwende dingen, zoals de schuifdeuren in de kastenwand – inmiddels een herkenbaar onderdeel van de Culimaat-signatuur.’’ Twan vult aan: ‘’Jos is een meester in het verdelen van ruimtes en in het bedenken van technische oplossingen. Hij werkt net als wij met hoogwaardige en exclusieve materialen en streeft altijd naar perfectie. Samen maken we het onmogelijke mogelijk.’’



Bedankt voor het lezen van deze blogpost.
Bronnen: HOOG.designCulimaat en Jos van Zijl
Architect Jos van Zijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten